Mestres


 
- Mestres: del llatí magister (el que sap, el que ensenya). Cognom d’origen català derivat del càrrec, ofici o posició dels primers avantpassats. Es presenta com a Mestre o en plural Mestres.
Des del segle XV apareix ja el cognom en documents de Barcelona. Al març de 1439 el venerable Guillem Mestres era procurador Reial de la ciutat, i Antoni Mestres, del Consell General, al 1441.  En el segle XVII era Notari Francesc Mestres.  Jeroni Mestres fou nomenat el 8 de novembre del 1704, per el Rei Carles III , sergent major de la Real Guàrdia catalana.*
 - Escut del cognom es tallat per la meitat: part superior de plata, amb àguila imperial carregada de tres flors de lis d'or, una en el pit i les altres dues una en cada urpa, i part inferior d'or, amb una torre color gules, i naixent del merlet del centre, un braç armat amb una espasa en la mà. Bordura general de atzur, amb vuit sotueres o aspes d'or.
 - En camp de plata, una torre de atzur, ensinistrada d'un espasa de atzur.*
Els Mestres que ens ocupen, eren pagesos i en Ramon Mestres fou xofer, durant la guerra de Franco, del bàndol democràtic. Actualment segons L'Institut d'Estadistica de Catalunya, el 1 de gener del 2007 hi havia 2.5528 persones de primer cognom Mestres a Catalunya.


* Web recomanada: http://www.11setembre1714.org/Unitats/reials-guardies-catalanes-frame.html
http://personales.com/espana/alicante/heraldica/mestre.htm
Veure arbreFAMÍLIA MESTRES VALLS
Pere  Pons


Isabel Todrà  

Montserrat Pons Todrà


Pilar Pons Todrà


Agustí Mestres        

Ramona Carulla


Ramon Pons TodràMaria Mestres CarullaJosep Pons TodràIsidre Mestres CarullaPeret Pons TodràAntònia Mestres Carulla

Geroni Valls Vidal

Antònia Pons TodràPere Mestres Carulla


Salvadora Valls Pons
Ramon Mestres Carulla

Neus Valls Pons

Ramona Mestres Valls

Ramon Caballol Carol
Antònia Mestres Valls

MARIA NEUS CABALLOL MESTRES


RAMON CABALLOL MESTRESARRELS !!!tornar