Domingo
DOMINGO

- Domingo:
Del llatí
dominicus "dia del Senyor". El cognom DOMINGO, diuen, que per ser nom propi es va difondre,  per la fama de Sant Domingo de Guzmán , fundador dels dominics, o  també per Sant Domingo de Silos. Els Domingo es van escampar per Europa i Amèrica.
A Catalunya, el cognom es especialment estès en les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona on hi ha mes de 700 famílies de cognom Domingo.
Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, el 1 de gener de 2007, hi havia 5991 persones  de primer cognom Domingo  a Catalunya. També es freqüent a la resta dels Països Catalans.
Escut del cognom es en camp d'or, sis rodones de atzur posat en dos pals, bordura de gules, amb vuit sotueres o aspes d'or.

Els Domingo que ens referim en aquest cas, provenen concretament del Pla del Magre (Jorba). El avi Francesc Domingo Font, que era pagés, va contraure matrimoni amb l'àvia Antònia Saumell Solé, de la família  Saumell, dedicats a extreure pedra i treballar-la per a la construcció de monuments, edificis de pedra,  voravies i carrers empedrats. Mes tard varen anar a viure a la masia de Cal Puiggròs i eren coneguts per "Els Puiggròs". El tercer fill, Jaume, va néixer el 11 de Maig de 1914. L'any 1923 va començar a treballar d'aprenent de carrocer a Cal Majoral d'Igualada,  i es va jubilar als 65 anys treballant a la mateixa empresa.
Es va casar el 1944 amb Júlia Prat Borràs a la masia del Mas Jordà (Jorba), i va anar a viure a Igualada i mes tard a Santa Margarida de Montbui.

Pare de l'àvia Antònia Saumell Solé

DOMINGO
DOMINGO
SAUMELL
DOMINGO
FONTVeure arbreFAMÍLIA DOMINGO SAUMELL

Miquel Saumell Palomas

? SoléMaria Saumell Solé


? Domingo


FontMiquel Saumell SoléSalvador Domingo Font
Josep Saumell SoléMargarida Domingo Font
Jaume Saumell SoléFrancesc Domingo FontAntònia Saumell Solé

Salvador Domingo SaumellJosep Domingo SaumellJaume Domingo Saumell


Júlia Prat Borràs

Margarida Domingo Saumell

JOAN DOMINGO PRAT


ARRELS !!!


*

tornar