lleg
Josep Casanellas i Solé en el seu llibre: "Sta. Margarida de Montbui Retalls d'Historia" explica altres llegendes de Montbui no tan conegudes:

BANDOLERS

L'any 1840, a Cal Perotet, fou assassinat en Martí Morera -vidu de Rosa Mateu-, i el seu fill hereu, en Ramon, que s'havia casat el mateix dia. Els bandolers foren els malvats Marimon i Casulleres. Els van degollar prop de Sant Genis. Primer ho van fer al pare i més enllà al fill. L'àvia, la Rosa Segura de Mateu, oferí als  bandolers -abans que aquest s'enduguessin el gendre i el nét- tot el que tenia a canvi que no se'ls emportessin. Els bandolers van acceptar diners, però se'ls van emportar igualment per assassinar-los. Segurament hi va haver  alguna denúncia falsa o algun odi desconegut. 

(El 1841 els bandolers Marimon i Casulleres que capitanejaven una gran partida de lladres foren atrapats pels mossos d'esquadra i el sometent de Rubió. Allí els donaren mort en l'anomenat "Pla de les Bruixes". Després d'anys d'atemorir els pagesos de les rodalies i fins i tot viles mitjanes com Jorba, Copons, Tous, Santa Margarida de Montbui i Miralles. segons: http://ca.wikipedia.org/wiki/Rubi%C3%B3)

ELS CARBONERS BURLETES

Explicava Mossèn Amadeu el fet d'uns carboners tortosins que feien carbó a Cal Vidal. Es trobaven en una barraca en una nit que va nevar molt -fins arribar a uns dos pams de neu-. Aquells desgraciats volgueren divertir-se a costa del Sr. rector de Montbui: volien fer-li aixafar la neu donar-li una -gens- bona nit. Un de la colla va fingir estar malalt, i un altre va baixar a Montbui a buscar al Sr. rector, per dir-li que hi havia un malalt molt greu que volia rebre els Sagraments. El Sr. rector va llevar-se, i amb l'acompanyant feu via cap el bosc llunyà de Cal Vidal amb penes, treballs i perills. En arribar a la barraca dels carboners, va preguntar on era el malalt. Li van ensenyar un home que estava ajagut al fons. El Sr. rector s'hi va acostar amorosament, dirigint-li la paraula, a la qual el fingit malalt no va contestar. "Aquest home és mort", va dir el Sr. rector, alarmat. El somriure burleta dels carboners desaparegué immediatament i foren tots ells presos d'una espantosa sorpresa. Vertaderament, aquell home era mort. Qui això ho visqué, segons Mossèn Amadeu, fou Mossèn Antoni Albareda, rector de Montbui entre els anys 1857 i 1903.

L'ENTERRAMORTS ENGRESCAT

Un jove, mentre feia un clot per enterrar un difunt a La Tossa, va trobar els ossos de dues cames d'un esquelet. Ell els va aprofitar per fer-ne gresca -imitant el ball de bastons-. D'eleshores en endevant a aquest jove li van fallar les cames i per sempre més va haver d'anar amb bastons.
L'AIGUAT

El 23 de setembre de 1872, diada de Santa Tecla, hi va haver un gran aiguat. Els baixos del molí del "marxandones" van quedar inundats i van haver de pujar un animal escales amunt. En aquell moment es van recordar del nen i van preguntar-se on era; s'adonares que estava dins del bressol, nedant per sobre l'aigua. Aquet nen va ser l'amo i fundador de Cal Cinto del Sai¢.

tornar