jondomi
Arbres i plantes de Montbui
En els boscos de Montbui hi predomina el pi blanc, la pinassa, alguns rodals amb força pinyer i algun punt obac amb pi roig. A l'obaga s'hi fa l'alzinar amb marfull  o amb cartellatge, el roure de fulla petita i el boix. En fondals assolellats hi trobem la varietat d'alzinar amb arboç. A ple sol hi trobem la brolla que acull la major part de les espècies aromàtiques que, juntament amb el pins, dominen els nostres boscos. A l'hivern hi floreix el romaní  i el bruc, en terrenys amb sol escàs hi creix la farigola; la sajolida en llocs castigats pel bestiar.
Prop de la humitat i dels cursos d'aigua, la vegetació està formada per canyissars, omedes i pollencrades . També hi trobem àlbers, salzes, saüquers i alguns avellaners, cirerers i prunyoners.
Els conreus bàsicament de secà son de cereals, ametllers, oliveres i vinya, així com alguns arbres fruiters.

alzina
pi
pinassa
parera

ginebro

arç blanc

marfull

sabina

Espècies:

L'Alzina :(querqus ilex) de fulles peremnifolis (fulles persistents) i esclerófilúles (sempre verdes), petites i dures. Adaptacions a la manca d'aigua, el·líptiques, verdes i lluents per sobre i cobertes de pilositat continua per sota. Fruit el gla. Suporta sequedat, fred i calor.
Roure :de fulla petita.
Pi blanc: (pinus halepensis) poc desenvolupat.
Pinassa: Molt alt, escorça blanca, fulles llargues.
Pinyer o pinyoner: Fa pinyons
Pi roig: a l'obac, escorça vermella, fulles curtes.
Oms, Pollancres, Oliveres, Ametllers, Avellaners, Cirerers, Noguers, Figueres, Saüquers, Canyars, Marfull, Cartellatge, Arboç (Cireretes de pastor), Lledoners, Xiprers.
Romaní (rosmarinus officinalis), Farigola (thymus vulgaris),Garric (querqus cocifera) Càdec (juniperus oxycedrus) Ginebró, Espígol (lavandula latifolia), Boix, (buxus sempervirers) Bruc, Sajolida, Foixarda, Centaura, Espernallac, Gavarrera, Esbarzer

Vegetació

Ocells


La vida ho envaeix tot. Allà on hi ha una mica de terra i, fins i tot entre les pedres hi ha vida. La seva estratègia es la diversitat de formes, tamanys, colors, olors. La vegetació, encara que sembli uniforme, és força diversa.